Den senaste tiden har det varit en intensiv debatt kring att äta kött eller inte. En del hävdar att det är upp till var och en att avgöra hur mycket kött man äter. Andra hävdar, med rätt,  att det finns många argument för att vi alla borde äta mindre kött. Rent statistiskt kan vi konstatera att köttkonsumtionen ökat mycket de senaste 20 åren. Orsaken till det är säkerligen att kött, och mat i största allmänhet, har blivit förhållandevis billigare.

I moderna dieter som LCHF leder ett mindre intag av kolhydrater till att andelen fett och protein måste ökas. Ett enkelt sätt att få i sig protein är ju genom kött. Men kan man äta LCHF utan att äta kött? Ja, finns det de som hävdar. Man kan äta lågkolhydratkost till och med som strikt vegan. Lite skeptisk måste jag säga att jag är till detta. Men nu är jag ju inte strikt vegan.

Däremot har mitt idoga bloggande på sista tiden gjort mig till en riktig soffpotatis och jag behöver gå ner åtminstone 5 kg, helst 10. Jag tänkte därför testa LCHF från en vegetarians perspektiv. Det ska bli intressant!