På väg hem från jobbet idag blev det ett besök på Malmborgs vid Clemens där det blev rena eko- och fairtradefrossan. Fast det var inte den ursprungliga planen. Jag skulle bara köpa kaffe, lite viltfärs och ekologiskt rörsocker som jag inte får tag på hemma. Nu hittade jag förstås en massa annat kul och nyttigt som jag passade på att köpa. Icas ekologiska sortiment skiljer sig en hel del från Garants, så det gäller att köpa på sig sådant som jag inte hittar hemma på Willys. Bland dagens fynd fanns bland annat:

  • Ekologiska tortillachips som jag inte sett tidigare. Passade bra till dagens chili con carne
  • Kravmärkt fryst lammfärs som kommer att användas i köttfärspajen som står på veckans meny
  • Ekologiska ostar och leverpastej som inte finns i hemmabutiken
  • Ekologisk japansk soja (ingen GMO här inte)
  • Ekologisk och fairtrademärkt choklad
  • Ekologiskt shampoo och tvål

En hel  kasse blev det till slut av eko och fairtrade. Och jag var nöjd och glad!

 
Eko och fairtrade