Jaha, då har ytterligare en månad gått och det är dags för en liten summering. Nio månader har nu gått sedan jag började blogga. När jag tittar tillbaka på oktober så har det varit en oerhört intensiv månad och det märks också på vår livsstil. När orken tryter så är det lätt att börja fuska med vissa saker. Det som har blivit lidande på sistone är främst vår självpåtagna sopsortering och bussåkandet.

Vi har slarvat med att sortera köksavfallet. Matavfallet hamnar ordentligt ute i komposten, men en hel del förpackningar slinker med hushållssoporna för tillfället. Här önskar jag faktiskt att vi verkligen var tvungen att sortera allt, men vår kommun ställer tyvärr inte sådana krav på sina medborgare.

Bussresandet ligger också nästan fullständigt på is sedan några veckor tillbaka. Maken behöver under en period bil i jobbet och eftersom våra arbetsplatser ligger bara några hundra meter ifrån varandra har jag väldigt svårt att motivera mig att åka buss just nu. Det är ju väldigt praktiskt att vi samåker. Men det retar mig för egentligen tycker jag att det är skönare och mera avkopplande att åka buss.

Är det något som funkar bra då i vår just nu så stressade vardag? Ja, det är det faktiskt. När det gäller inhandling och matlagning är jag numera rätt obeveklig. Vi ska handla bra ekologiska varor och laga bra mat. Det har också blivit en bra rutin att laga lite extra så att vi kan ta med oss lunchlådor till jobbet. Det är ju det bästa sättet att garantera att även lunchen blir så klimatsmart som möjligt. Bakningen har jag också hittat tid till. Det är så himla roligt och även en skön avkoppling!

Jag hoppas att jag hittar lite energi så att jag skärper till mig igen när det gäller sopsorteringen och bussåkandet. Det hade varit kanon om någon tjatade lite på mig. Ibland är det precis det som behövs!

 

Även en stressig dag måste man hinna njuta av blodbokens vackra höstfärger