Jag gillar att hålla igång och under sommarhalvåret är jag ute så mycket som det bara går och sitter inte ner långa stunder. På vintern däremot blir det sämre med motionen. Tidigare säsonger har jag varit flitig och tränat en hel del på gym. Men i år har jag inte kommit igång, inte förrän i måndags.

Att det var länge sedan jag gymmade märktes på pulsmätaren som visade högre värden än den brukar. Det var verkligen hög tid att komma igång och träna! Dessutom hade gymmets passerkort bytts ut, så jag fick problem både med att ta mig in och ut. Men nu är det åtgärdat och jag ska försöka komma iväg regelbundet igen. Då utnyttjar jag friskvårdsbidraget från jobbet också.

Det som inte funkar så bra dock är att ta mig till gymmet. Sträckan är ca 4 km och det lockar inte jättemycket att cykla eller gå nu när det är vinter, mörkt och halt. Ett alternativ är att ta promenera 800 meter och ta bussen som inte har så många avgångar på kvällen. Tyvärr känns det inte som en vettig lösning så jag tar faktiskt bilen. Känns inte bra, men det blir ett antal gånger nu under vintermånaderna och jag kör i princip inte bil annars. Till jobbet är det bussen som gäller 100%.

Nu ska jag samla ihop mig och åka iväg på ett sent träningspass. Det gillar jag allra bäst!

Uppdatering: Hemma igen efter veckans andra 50-minuterspass på gymmet. Konditionen är faktiskt inte fullt så dålig som jag förväntat mig. Mina dagliga promenader till och från bussen gör kanske lite nytta trots allt. Men det var skönt med några riktiga träningspass på crosstrainer och löpband, intervallträning varvat med gnet-träning för att bränna fett. Nu väntar sängen!