Igår när vi ändå var inne i Malmö passade vi på att veckohandla på Green Matmarknad. Det var några saker jag speciellt ville titta efter; ekologisk kyckling, nötter och torkad frukt och främst av allt ost! I vanliga butiker blir man snabbt trött på det minst sagt begränsade sortimentet av ekologiska ostar. Och inte ens en specialbutik som Bengtssons Ost i Lund har mycket att komma med. De har förvisso förbättrat sig från 1-2 sorter till åtminstone 5-6, men det är fortfarande minst sagt klent. Jag går in där med jämna mellanrum och tjatar, men förändring tar uppenbarligen tid.

Besöket på Green Matmarknad gjorde mig desto gladare. Inte nog med att jag hittade både kycklingben och filé från Bosarp och ekologisk färsk broccoli som jag sällan får tag i, ostdisken gjorde mig fullständigt lyrisk. Säkert hälften av ostarna var ekologiska! Det fanns en mängd olika ostar från olika länder att välja på, både hårdostar och dessertostar. Vi köpte förstås en rejäl laddning ost; Emmentaler, Parmesan, Cheddar, Gorgonzola och Brie. Kompletterat med lite ekologiska korvar blev det goda tapas till kvällsmat att avnjutas med ett glas ekologiskt vin. Life is good!

Ekologisk ost